Binnenschilderwerk

Wilt u goed en kwalitatief schilderwerk zoals het afwerken van plafonds, muren en houtwerk? Wij verzorgen al uw binnenschilderwerk.

Houtafwerking

Pappot Schilders voert eerst een voorbehandeling uit, de ondergrond wordt schoon en glad gemaakt door deze te schuren. Hierna wordt het houtwerk in de grondverf gezet. Eventuele gaten worden gestopt en geplamuurd. De naden worden met overschilderbare acrylkit dicht gemaakt.

Vervolgens wordt het houtwerk opnieuw geschuurd en stofvrij gemaakt. Daarna volgt het voorlakken. Na het drogen wordt het houtwerk weer licht opgeschuurd en opnieuw stofvrij gemaakt waarna er afgelakt wordt.

Indien nodig wordt er nog een tweede keer afgelakt. Het gronden en verven kan gebeuren met een roller of een kwast afhankelijk van uw situatie.

Wandafwerking

Wij geven u graag advies over de verschillende mogelijkheden van wandafwerking. Onder andere: afwerking met kwast en verfroller, alsmede spuitwerk, behang of de vele mogelijkheden van glasweefsel, eventueel in combinatie met het schilderwerk.

Watergedragen verfproducten en manier van schuren

Het schuren gebeurt bij ons grotendeels machinaal met stofafzuiging. Dit heeft als voordeel dat u minder last heeft van grote hoeveelheden verfstof in uw woning. Wij werken binnen met de laatste generatie watergedragen producten die zowel in zijdeglans als in hoogglans leverbaar zijn.

Wij hebben hiermee inmiddels ruime ervaring opgebouwd. In deze producten zitten bijna geen vluchtige stoffen waardoor het vrijwel reukloos is. Tevens heeft de nieuwe generatie verf als voordeel dat het sneller droogt.

Op binnenschilderwerk geldt voor particulieren het lage BTW-tarief van 9%, mits de woning ouder is dan 2 jaar.